Interview Suez

suez

Functie: Opleidingscoördinator bij SUEZ                                                                                                                Naam: Ilone Maarse

Ilone Maarse werkt al vijftien jaar bij SUEZ (Voorheen SITA ). Bij SITA is zij begonnen als Management Assistent voor de Directeur P&O. Na de bevalling van haar zoon is zij als parttime Medewerker HR Administratie aan de slag gegaan. Na acht jaar stapte zij over op haar huidige functie als opleidingscoördinator. Zichzelf kunnen blijven ontwikkelen is voor haar dan ook belangrijk.

Hoe ben je bij SUEZ gekomen, en wat is het leukste aan je werk?

Sinds vier jaar ben ik werkzaam als Opleidingscoördinator op de afdeling Learning & Development. Ik heb een zeer afwisselende en leuke baan, waarin ik altijd met de ontwikkeling van mensen bezig ben.

Mijn taak is veelal coördinerend van aard. Het leuke aan mijn werk is dat ik ook op andere locaties werk en trainingen verzorg. Op deze manier kan ik veel contact onderhouden met verschillende collega’s en onze leveranciers. Ik leer zelf ook nog iedere dag!
Hoe ziet jullie organisatie eruit?

Suez is een mondiaal bedrijf. We delen wereldwijd kennis over specifieke afvalproblemen, maar zijn ook in Nederland sterk vertegenwoordigd met veertig vestigingen. Ons bedrijf sorteert voor in de richting van een wereld waarin grondstoffen schaars zijn. Dit sluit aan bij intrinsieke beweegreden om de wereld mooier te maken. We moedigen onze medewerkers en ketenpartners aan mee te denken over hoe we anders kunnen produceren, inkopen en werken in een wereld waarin grondstoffen schaars worden.

Als een medewerker beter in zijn/haar vel zit en zijn/haar talenten goed benut dan is de motivatie groter en zal bijvoorbeeld uitval minder groot zijn.

Hoe werken jullie intern op het gebied van opleidingen?

Wij hebben zelf een interne trainingsafdeling voor onze Chauffeurs. Dit noemen wij het Instituut voor Vakbekwaamheid (IvV). Daarnaast ontwikkelt mijn afdeling management ontwikkeltrajecten voor onze werknemers en implementeren we deze. Hier worden intern diverse trainingen ontwikkelt en gegeven: Office,- en SAP trainingen, Salestraining, maar ook workshops zoals: Talentenjacht, Kennis van Afvalstromen, Anderen Ontwikkelen… Genoeg dus!

Learning on the job is binnen SUEZ een belangrijk onderdeel van kennisoverdracht. Als iemand ergens heel goed in is, dagen we deze persoon uit om deze kennis over te brengen op de medewerker die daarin nog wat te leren heeft.

Merken jullie dat deze investeringen zich terugbetalen?

Als een medewerker beter in zijn/haar vel zit en zijn/haar talenten goed benut dan is de motivatie groter en zal bijvoorbeeld uitval minder groot zijn. Wij vinden het belangrijk dat iemand op z’n plek zit en energie krijgt van z’n werk.

Hoe digitaal-vaardig is jullie ideale werknemer? En wat doen jullie om dit te bewerkstelligen?

Dat hangt heel erg af van de functie van de werknemer. Voor onze Chauffeurs is het bijvoorbeeld belangrijk dat ze de boordcomputer goed kunnen hanteren. Voor wat betreft kantoorpersoneel heeft de een veel te doen met Excel, en een ander juist weer met SAP. Voor de MS Office trainingen werken we sinds vorig jaar samen met IT Randsteden. De afdeling Learning & Development heeft de ondersteunende taak om er voor te zorgen dat iedere medewerker de kennis heeft, die hij of zij nodig heeft.

Wat vind je van de manier waarop je bij IT Randsteden trainingen kunt volgen?

De trainingen worden door onze medewerkers heel positief beoordeeld. Het feit dat je in je eigen tempo aan de les kan deelnemen en toch vragen aan een professional kan stellen. En dat ieder in principe een andere training (ander niveau) kan volgen is prettig voor de groepssamenstelling.

Zijn er opleidingen die je zelf nog graag zou willen volgen? Ik zou me verder willen ontwikkelen in communicatieve vaardigheden. Ik heb vorig jaar een NLP Practitioner opleiding gevolgd en wil me daarin verder bekwamen.  De kern in een gesprek naar boven halen, mensen zelf laten inzien waar het probleem zit en wat ze er aan kunnen doen middels vraagstelling is mooi.

Geloof je in life-long learning?

Jazeker, leren/ontwikkelen stopt nooit! De wetenschappelijke en technologische innovaties en veranderingen in de wereld vragen om ontwikkeling.  Leren gebeurt al lang niet meer enkel op school/studie. Leren  speelt zich continu af in dagelijkse interacties met anderen en met de wereld om ons heen.

Mensen leven langer, mede door medische technologieën, en zullen zich dus ook langer staande moeten houden vanuit persoonlijk, sociaal of vanuit werkgelegenheidsperspectief.