School voor de Toekomst

Microsoft Nederland en trainingspartner IT-Randsteden ontwikkelde de school voor de toekomst

Gedurende drie weken stonden op de Jozefschool in Weesp de zogenaamde 21st Century Skills van kinderen centraal. Door de opkomst van de kenniseconomie is er behoefte ontstaan aan andere vaardigheden. Dat zijn naast taal en rekenen competenties zoals samenwerken, creativiteit, ICT-geletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. Sinds begin maart loopt op deze basisschool dit project waarin schoolleiding, docenten, leerlingen én ouders samenwerken. 

Voor elke groep en iedere leeftijdscategorie is een speciaal lesprogramma ontwikkeld. Gedurende het project bouwden onder andere groep 5 t/m 8 apps en maken beginstappen met programmeren, krijgen ouders ‘s avonds cursussen om hun kinderen digitaal beter te begeleiden, printen de kleuters de kunst van de toekomst met een 3D printer en bouwen leerlingen en docenten virtueel aan de school van de toekomst in Minecraft.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het pilot project ‘School voor de toekomst’. Doel van het project is om te toetsen wat impact heeft en werkt en vervolgens het lesmateriaal beschikbaar te stellen voor docenten en ouders via een online lesomgeving.

Interesse ? bel ons om de mogelijkheden voor uw school te bespreken: 033-4569853 of info@it-randsteden.nl

Project School voor de Toekomst in de media:

Media coverage_School van de toekomst

X
X