Microsoft Excel basis

In deze training leer je in 1 dag de fundamenten en mogelijkheden van Microsoft Excel.

Veel mensen die met Excel werken hebben het zichzelf geleerd. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar het wordt pas echt leuk als een specialist je meeneemt in Excel. Investeer 1 dag in je kennis van Excel en leer:

 • een wereld aan nieuwe mogelijkheden kennen
 • daarmee zelf heel wat sneller en slimmer werken

Deze training is voor mensen die nieuw zijn met Excel en voor mensen die er al mee werken. Je oefent tijdens de training zelf veel met Excel, zodat je het daarna in je eigen werk kunt toepassen.

Kortom: een investering in de cursus Excel basis verdient zich snel terug!

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Voorkennis

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig voor deze training maar enige kennis van het gebruik van een computer is gewenst. 

Doelgroep 

Deze Excel basistraining is een fijne start voor de beginnende Excel-gebruiker. Maar ook voor de meer ervaren gebruikers is dit een waardevolle aanvulling op je kennis die je je vaak eigen hebt gemaakt. Enerzijds dus als een goede opfriscursus waarbij je nieuwe technieken zult leren en anderzijds als een eyeopener vanwege de vele mogelijkheden van Excel die veel gebruikers nog niet kennen. 

Resultaten    

Tijdens onze Excel basis training leer je de basis functies van het programma te gebruiken. Na de training kun je gegevens in de spreadsheets invoeren, bewerken en analyseren. Door tabellen en grafieken te gebruiken, kun je de gegevens duidelijk weergeven. Ook het opmaken van werkbladen en cellen is onderdeel van deze training. Uiteraard delen onze ervaren trainers tijdens de training graag praktische tips en tricks. 

 

 

Tijdens deze training behandelen we de belangrijkste principes van Excel, wat vaak voor zowel beginners als gevorderden voor verbazing en bewondering zorgt.

We gaan in op het efficiënt werken met Excel door middel van basisvaardigheden zoals schermverkenning, verschillende selectie- en navigatiemethoden. Dit zal je helpen om sneller te werken.

Daarnaast leer je hoe je gegevens zoals tekst, getallen, datums en reeksen invoert, en hoe Excel “denkt” over de ingevoerde gegevens om fouten te voorkomen en je werk in één keer correct te doen.

We behandelen ook formules en functies en laten je zien hoe je berekeningen in Excel kunt opzetten en structureren. Als je deze principes begrijpt en de handige trucs kent, kun je al veel bereiken.

Je leert ook werken met lijsten, zodat je gegevens eenvoudig kunt sorteren en filteren zonder fouten te maken. Vervolgens gaan we aan de slag met tabellen en laten we zien welke voordelen en mogelijkheden dit biedt, zoals het maken van mooie overzichten.

Opmaak is ook een belangrijk aspect van Excel en we laten je zien hoe je ervoor zorgt dat je gegevens overzichtelijk zijn en je werk er mooi uitziet. We behandelen ook voorwaardelijke opmaak, zoals “Wanneer de voorraad onder de 10 komt, kleur dan de cel rood.”

Printen lijkt eenvoudig, maar kan soms frustrerend zijn. We laten je zien hoe je bijvoorbeeld titels kunt laten herhalen als je meerdere pagina’s print.

De training zit boordevol handige tips en na afloop word je als een echte Excel-held gezien op je werk!

  Vul hier uw geboortedatum in

   

  Online*

  Net als bij onze training in Amersfoort en Rotterdam ontvang je ons cursusmateriaal en heb je live contact met de docent. Niet voor niets noemen wij dit “Waar je ook Leert, je bent in de Klas”.

  Iedere cursist kan zelf bepalen vanaf welke locatie zij de training wil volgen. Bij onze online trainingen heb je dezelfde mogelijkheden voor interactie als bij een training op locatie, om bijvoorbeeld je hand op te steken wanneer je een vraag hebt of je scherm te delen. Onze ervaren trainers zijn opgeleid in het verzorgen van online trainingen waarbij deelnemers de aandacht niet verliezen door voorafgaand een optimale balans te vinden tussen tijdsduur, inhoud en opzet. IT-Randsteden garandeert hetzelfde rendement als een training op locatie, voor al onze trainingen geldt: Niet goed, geld terug!!

  * Disclaimer Online 

  De online leeromgeving zal 24/7 beschikbaar zijn voor een periode van 3 maanden bij de genoemde training. De cursist krijgt bij de training de uitleg en inloggegevens voor het gebruik van deze online omgeving. IT Randsteden kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor storingen die veroorzaakt worden buiten IT Randsteden om.

  Kosten

  • € 325,-

  prijzen zijn per persoon excl. BTW

  Opleidingsniveau

  • Beginners niveau

  Inclusief

  • Certificaat
  • Cursusmateriaal
  • 3 maanden online naslagwerk

  Cursusduur

  • 1 dag ( 6 lesuren )
  • Geen verplicht huiswerk

   Trainingslocaties

   • Online
   • Amersfoort
   • Rotterdam

   Meer weten? Onze studieadviseurs helpen u graag met een vrijblijvend studieadvies.