Digitale Vaardigheden

Minecraft en de Micro:bit worden steeds breder ingezet in het onderwijs. maar wat kun je hier nu mee als leraar. In deze 2 daagse handson training leren wij u hoe u hiermee aan de slag kan in de les en welke leerdoelen er behaald kunnen worden. 

– Minecraft Education: Op welke wijze kan ik Minecraft inzetten binnen de verschillende lessen in de klas. 

– Micro:bit: Computational thinking door middel van de micro:bit.

Voorkennis

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig voor deze trainingen. 

Doelgroep 

Deze training is bedoeld voor alle leraren die graag meer willen weten over Minecraft Education en computhional thinking met de micro:bit. Geschikt voor docenten uit het PO, VO/MBO.

Resultaten    

Dag 1: In deze training maken wij je wegwijs in Minecraft Education. We brengen je op de hoogte van de technische details zoals hardware, licenties, software maar ook hands-on naar het gebruik in de klas.

Dag 2: Wij maken we een begin met computational thinking door middel van de Micro:bit. Het leren van het programeren is één van de digitale vaardigheden die een grotere rol in het onderwijs zal gaan spelen. Vandaag maken wij je wegwijs met de mogelijkheden van de Micro:bit en hoe dit een verrijking kan zijn in het klaslokaal.

 

 

Dag 1: (burgerschap en design thinking)

Minecraft Education: Tijdens de eerste dag gaan we aan de slag met Minecraft education. Naast de basiskennis doorlopen we diverse lesvoorbeelden over hoe Minecraft ingezet kan worden en hoe andere scholen dit hebben gedaan. Na deze dag bent u in staat om bestaande werelden in te zetten tijdens uw lessen maar ook om nieuwe lessen in Minecraft te ontwikkelen.

Dag 2: (Computational thinking en 21st century skills)

Computational thinking: wij starten de dag met de basis principes van de micro:bit. Hoe kun je op een makkelijke manier aan de slag met programmeren. Dit is geschikt voor iedereen! Vanuit deze basis gaan we in de middag verder met sensoren en allerlei ander manieren om de micro:bit te programmeren en te ontdekken en toepassingen te bouwen voor echte vraagstukken en voorbeelden uit de echte wereld.

 

Amersfoort

Welkom bij onze locatie in Amersfoort. Wij bieden professionele trainingen aan en wij zijn blij u te kunnen verwelkomen op onze locatie. Onze trainingen zijn van 10:00 tot 16:00 uur en wij verzorgen de lunch.

Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en voor degenen die met de auto komen, is er gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Wij zijn er zeker van dat u een productieve en leerzame ervaring zult hebben!

Kosten

  • € 905,- Prijs per persoon excl. BTW

Opleidingsniveau

  • Beginners niveau

Inclusief

  • Certificaat
  • Cursusmateriaal

Cursusduur

  • 2 dagen

Trainingslocatie

  • Amersfoort  (Of op locatie van de school bij voldoende deelnemers)

Meer weten? Onze studieadviseurs helpen u graag met een vrijblijvend studieadvies.