5 “Minecraft” dagen voor kerst

Op het laatste moment is toch besloten dat vanaf 20 december alle basisschool leerlingen een extra week vakantie hebben! Kinderen blij, sommige ouders iets minder. Bang dat je kind zich gaat vervelen? Of… dat ze jou gaan vervelen? Zeurt je kind altijd om meer schermtijd? Maar wil je dat ze ook iets leren? Wij hebben de oplossing voor beide! Van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december komt er gratis elke dag om 09.00 uur een nieuwe Minecraft wereld beschikbaar met leuke opdrachten die je vanuit je huis of vakantieadres kan spelen in Minecraft Education.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Laptop of computer
  • Minecraft Education
  • Office 365 account

Je moet Minecraft Education installeren en je hebt een Office365 account vanuit je school nodig. Hieronder beschrijven we precies hoe het allemaal werkt. Mocht je nu geen Office365 account vanuit school hebben, misschien mag je wel even inloggen via het Office365 account van je ouders. Je kunt dan gratis 10x inloggen bij Minecraft Education.

Heb je er al zin in?!…. Volg onderstaande instructies om Minecraft te installeren of vraag je ouder(s) je hierbij even te helpen en zorg dat je maandag klaar zit voor de allereerste wereld!

Maak er een mooi kerstfeest van.

4 dagen lang hebben we de mooiste werelden laten zien maar we kregen regelmatig de (terechte) vraag. Wanneer mogen wij nu eens bouwen?

We hebben naar jullie geluisterd! Vandaag hebben wij voor jullie een mooie besneeuwde wereld en is het aan jullie om het mooiste kerstdorp te bouwen dat je maar kunt verzinnen. Alles is mogelijk, een mooie kerstboom, een kerstman of misschien zelfs wel een pretpark. Jij bedenkt het en jij bouwt het.

Met de camera en het boek kun je alles vast leggen en opslaan als PDF zodat je je eigen kerstverhaal kunt schrijven of trots aan iedereen kan laten zien wat je gemaakt hebt. Wij zouden het heel graag willen zien in ieder geval. Hou je ons op de hoogt?

Klik hier om de wereld te downloaden. 

Let op je komt op een nieuwe pagina en moet daar op “DOWNLOADEN” klikken. Veel plezier!

FIJNE KERSTDAGEN!

TEAM IT RANDSTEDEN

Vandaag leer je alles over duurzaamheid

Dit keer geen wereld die we zelf hebben gebouwd. Nee dit is een wereld uit de bibliotheek van Minecraft zelf. Wist je dat daar wel meer dan 600 leuke werelden in staan om mee te spelen? Werelden met piramides of over de eerste wereld oorlog. Maar ook fantasie werelden met piraten en sprookjes.

Als voorbeeld hoe leuk het kan zijn spelen we vandaag “Duurzaamheids dorp” of zeg maar gerust een duurzame stad. Je begint in het leslokaal bij de juf en je kunt kiezen uit 1 van de zes lessen. Onderweg leer je dan alles over het gekozen onderwerp en op het einde brengt de bus je weer bij de school zodat je de volgende les kunt volgen.

Zo zie je maar, het spelen met Minecraft houdt niet op na 5 dagen, er is genoeg te beleven.

Klik hier om de wereld te downloaden. 

Let op je komt op een nieuwe pagina en moet daar op “DOWNLOADEN” klikken. Veel plezier!

Welkom in Broekpoort van Veilig Verkeer Nederland

Vanaf 2022 kun je via Veilig Verkeer Nederland verkeersles krijgen in Minecraft (YESSS!!). We hebben de eerst les net klaar en zijn op zoek naar testers van deze gloednieuwe Minecraft wereld. Nu hebben jullie al 2 dagen laten zien dat jullie ervaren Minecraft specialisten zijn en die zoeken we voor deze klus! Je leert ook meteen nog wat over verkeersborden en andere situaties….hoe mooi is dat!

O ja wil je na het spelen de vragenlijst onderaan de pagina invullen? Dan weten we wat jullie leuk vonden en wat we nog moeten aanpassen. Maar kijk eerst even naar de uitleg in onderstaande video.

Klik hier om de wereld te downloaden.
Let op je komt op een nieuwe pagina en moet daar op “DOWNLOADEN” klikken. Veel plezier!

(We zoeken heel veel testers dus vertel iedereen het nieuws!)

 

De stijgende zeespiegel

Ojee door de klimaatverandering stijgt de zeespiegel en dreigt het land onder water te lopen. Het dorp Zeezicht is veilig zolang de dijk het water tegen kan houden. Maar golf na golf komt het water omhoog. Kun jij de bewoners helpen om het water tegen te houden zolang de teller af loopt? Praat met de dorpsbewoners over wat zij willen en ga in het groene park op zoek naar de juiste grondstoffen. Bouw windmolens, zonnepanelen en verhoog de dijk….Maar kijk eerst even overal rond voordat je op de startknop drukt en de tijd begint te lopen. (schrijf ook informatie op als je denkt dat je die later nog nodig hebt)

Klik hier om de wereld te downloaden. 

Let op je komt op een nieuwe pagina en moet daar op “DOWNLOADEN” klikken. Veel plezier!

Het Rijksmuseum op hol!

O nee het lijkt wel de film ‘Night at the Museum”! De schilderijen zijn tot leven gekomen maar niet meer terug naar hun plek gegaan, maar het museum gaat over een half uur open! Kun jij de conservator helpen om de schilderijen weer terug te hangen op de juiste plaats?

In de video help ik je een beetje op weg, veel succes! (o ja en vergeet niet om op het einde ook in te loggen voor je certificaat want die heb je dan echt verdiend en laat hem aan je ouders zien!)

Klik hier om de wereld te downloaden. 

Je kunt nu even deze vakantie niet echt naar het museum maar met dit spel lijkt het wel of je er toch even bij bent. Kijk ook bij Yuri de Museum Docent. Hij kan je nog veel meer vertellen over de schilderijen. Maar vergeet de tijd niet! Je hebt maar 30 minuten voordat de bezoekers komen.

Als je het spel leuk vond, vertel dan al je vriendjes er over en je meester of je juf. Zodat zoveel mogelijk kinderen een kijkje in het Rijksmuseum kunnen nemen.

 

 

Om de Minecraft Education werelden te spelen zijn er 3 stappen nodig die je moet voltooien. Let op: de werelden kun je niet spelen in Minecraft Bedrock of Java editie (maak je geen zorgen, jouw kinderen weten wat we hiermee bedoelen)

Stap 1:

Download en installeer Minecraft Education op je apparaat. Dit kan zijn een windows computer/laptop, een Chromebook, een iPad of een Mac. Via deze link kom je op de downloadpagina van Minecraft education. Downloaden | Minecraft Education Edition

 

Stap 2:

Log in bij Minecraft Education met het Microsoft Schoolaccount. Als er geen Microsoft schoolaccount (Office365) is dan kan je gebruik maken van je eigen Office365 account. Let op: je kan dan maximaal 10x inloggen)

Stap 3:

Kijk elke dag op deze pagina om de nieuwe Minecraft wereld/les te downloaden. Door na het downloaden op het gedownloade bestand te klikken open je het spel meteen in Minecraft Education.

Klaar!

Je kan nu beginnen met spelen, bouwen en leren. Ontdek ook alle andere werelden die al beschikbaar zijn in Minecraft. Veel plezier!