STEM PASPoort

Wij nemen je met het STEM Paspoort mee op reis langs de verschillende mogelijkheden binnen de STEM Educatie. We laten je kennismaken met verschillende aspecten van STEM. Voor deze trainingen is geen voorkennis noodzakelijk en zijn de onderwerpen zowel toepasbaar in PO en VO. De trainingen worden zowel deels klassikaal en deels online verzorgd. De training bestaat uit 3 modules:

– Minecraft Education: Op welke wijze kan ik Minecraft inzetten binnen de verschillende lessen in de klas. 

– Micro:bit: Met de Micro:bit (en eventueel aanvullende sensoren) gaan de leerlingen zelf oplossingen ontwikkelen voor bestaande problemen. 

– Escape Room in de klas:  Ontwikkel je eigen (digitale) escape room rondom je eigen lessen. 

Voorkennis

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig voor deze trainingen.

Doelgroep 

Deze trainingen zijn bedoeld voor leraren die graag meer willen weten over Minecraft Education, Makecode micro:bit en hoe je een Escape room in je eigen klas kan maken. 

Resultaten    

Dag 1 Klassikaal: In deze training maken wij je wegwijs in Minecraft Education. We brengen je op de hoogte van de technische details zoals hardware, licenties, software maar ook hands-on naar het gebruik in de klas.

Dag 2 Online: Na deze training ben je in staat om micro:bit te gebruiken in de les. Tijdens onze micro:bit training introduceren wij je de micro:bit en leer je hoe je de micro:bit kunt programmeren, flashen, welke sensoren aanwezig zijn en helpen wij je hands-on op weg. 

Dag 3 Klassikaal: Naast dat het spannend en avontuurlijk is, ontwikkel je ook je 21 eeuwse vaardigheden tijdens deze training zoals bijvoorbeeld samenwerken, probleemoplossend denken, leiderschap en creativiteit. Je leert hoe je praktisch aan de slag kunt met een Escape room op school.

 

 

Opleidingsniveau

De training STEM paspoort is beginners niveau, voor deze training heb je geen voorkennis nodig. 

Trainingsduur

3 dagen (3x 6 lesuren)

Trainingslocatie

Online (1 dag)

Amersfoort (2 dagen). Of op locatie van de school bij voldoende deelnemers

Inclusief

  • Certificaat
  • Cursusmateriaal

Dag 1:

Minecraft Education: Tijdens de eerste dag gaan we aan de slag met Minecraft education. Naast de basiskennis doorlopen we diverse lesvoorbeelden over hoe Minecraft ingezet kan worden en hoe andere scholen dit hebben gedaan. Na deze dag bent u in staat om bestaande werelden in te zetten tijdens uw lessen maar ook om nieuwe lessen in Minecraft te ontwikkelen.

 

Dag 2:

Micro:bit: Tijdens de tweede dag leer je hoe je de micro:bit kunt programmeren en hoe je het verkeersplein kunt gebruiken. Richt zelf een kruising in met verkeerslichten en voorkom aanrijdingen of programmeer een spoorwegovegang met slagbomen. Na deze dag kun je dit allemaal.

Dag 3:

Escape room in de klas met o.a. OneNote, Thinglink, VR  Tijdens de laatste dag kan je de onderwerpen die je in de lessen gebruikt om zetten naar een escape room.

We kijken naar de opzet van een escape room, welke tools je in kunt zetten zowel digitaal als hard copy. Maar ook naar het omzetten van lesmateriaal in opdrachten en tips & tricks.

Amersfoort

Welkom in op onze locatie in Amersfoort. De lestijden van de trainingen zijn van 10:00-16:00 en wij verzorgen de lunch.

Online

De trainingen verzorgen wij via onze eigen leerportal. De lestijden van de trainingen zijn van 10:00-16:00 en wij verzorgen geen lunch….

Kosten

  • Deze trainingen kunt u kosteloos volgen door gebruik te maken van de subsidie van STAP Budget (t.w.v. € 995,00)

Trainingslocaties

  • Amersfoort (2 dagen) Of op locatie van de school bij voldoende deelnemers
  • Online (1 dag) 

Trainingsdata

  • Training 1

    5, 12 oktober en 2 november.

Meer weten? Onze studieadviseurs helpen u graag met een vrijblijvend studieadvies.