inschrijving Micro:bit Challenge

In 2015 kregen 1 miljoen schoolkinderen in Engeland van de BBC een micro:bit. Na Engeland wordt de Micro:bit nu via de Micro:bit Educational Foundation (MEF) verder verspreid over Europa. Nederland is, naast IJsland, het eerste land waar de Micro:bit wordt geïntroduceerd.

IT Randsteden is één van de eerste partners voor de Micro:bit Education Foundation in Nederland en verzorgt meteen vanaf de lancering trainingen voor leerkrachten zodat de Micro:bit direct kan worden opgenomen in hun lessen. En om de lessen nog uitdagender te maken, organiseren we:

De Micro:bit Challenge!

10 challenges in 10 weken

 

Tijdens een kick off training van een halve dag introduceren wij u de Micro:bit. Gedurende deze training leert u hoe u de Micro:bit kunt programmeren, flashen, welke sensoren aanwezig zijn en helpen wij u hands on op weg. Daarnaast prikkelen wij uw fantasie met verschillende demonstraties en tonen wij u welke resources er voor u beschikbaar zijn.

De Challenge:

In opvolging van de Kick off training ontvangt u 10 weken lang, wekelijks een challenge per e-mail. Met deze challenge helpen wij u op weg om nieuwe functies van de micro:bit te ontdekken. Uiteraard is dit slecht een basis en rekenen wij op de vindingrijkheid en creativiteit van de leerlingen (en leraren) om zo origineel mogelijk de challenge te volbrengen. Door het volgen van alle challenges ontdekt u de vele mogelijke toepassingen. De challenges kunnen opgeslagen worden zodat ze ook voor gebruik in de nabije toekomst ingezet kunnen worden, de keuze is aan u.

“Digital creativity is about going beyond consuming information and making your own inventions with technology. We can’t wait to see all the great projects that children in the Netherlands will come up with in the Micro:bit Challenge.”

Zach Shelby

CEO, Micro:bit Education Foundation

Voor wie is deze Micro:bit Challenge?

De Micro:bit challenge is geschikt voor zowel het primair als voortgezet onderwijs en kan gegeven worden aan leerlingen vanaf groep 7/8 maar ook voor het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs is de micro:bit een passende aanvulling op het huidige lesmateriaal. Door gebruik te maken van verschillende programmeermogelijkheden kan er op ieder niveau les worden gegeven.

Heb ik als leraar programmeer ervaring nodig?

Nee, programmeerkennis is niet noodzakelijk maar interesse in technologie en motivatie om samen met leerlingen nieuwe kennis op te doen is wenselijk.

Inschrijven:

Via het inschrijfformulier kunt u zich inschrijven om als leraar mee te doen aan de Micro:bit Challenge. Nu ook trainingsdata in Amsterdam en Rotterdam
De kosten bedragen: € 450,- excl. btw.

Inbegrepen bij de Micro:bit Challenge:

  • Kick off training (datum te kiezen op inschrijfformulier).
  • 1 Class pack: 10 x Micro:bit, 10 x battery pack, 10 x USB kabel
  • USB Stick met resources: pdf’s, links etc en lesmateriaal in OneNote

“We zien in Nederland steeds meer aandacht voor digitale vaardigheden in het onderwijs, al vanaf de lagere school. Spelenderwijs leren met de micro:bit leert kinderen de magie van technologie ontdekken. Zodat zij straks opgeleid zijn voor de banen van de toekomst.”

Julie de Widt-Bakker

Corporate Communications & Citizenship Lead, Microsoft Nederland

Inschrijfformulier:

Naam van de deelnemer(verplicht)

Naam van de school (verplicht)

Aanvullende gegevens voor de facturatie. (kostenplaats, afdeling etc)

Straatnaam + huisnummer (verplicht)

Postcode + Plaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw email (verplicht)

Ik kom naar de training op:

Ik ga akkoord met de kosten van € 450,- excl. btw. (inschrijving is pas definitief na betaling van de factuur.)

In welk soort onderwijs bent u werkzaam?:
Primair onderwijsVoortgezet onderwijsMBOHBO / Universiteit

Opmerking