Microsoft Partnership educatie award 2015

AMSTERDAM/AMERSFOORT – Het project ‘School voor de Toekomst’ van IT Randsteden is donderdag in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Microsoft Educatie Partnership Awards 2015. In het Conservatorium van Amsterdam ontvingen Cees Jan van der Meer en Richard Meijer van IT Randsteden de Partnership of the Year-award in de categorie onderwijzen.

IT Randsteden startte in het voorjaar van 2015 met het project School voor de Toekomst (SvdT).  Leerlingen krijgen hierin allerlei nieuwe manieren van leren aangereikt, waarmee ze beter voorbereid zijn op de banen waarin zij zullen gaan werken in de toekomst. Het draait daarbij om 21st Century Skills. ICT vaardigheden is daar één van en een goede beheersing is een voorwaarde voor de andere 21st Century Skills. Onderdelen van de School voor de Toekomst: leren coderen, het diploma veilig internet, 3D printen, samen nadenken over een school van de toekomst en dit uitwerken op allerlei manieren; digitaal in Minecraft bijvoorbeeld.

Cees Jan van der Meer en Richard Meijer van IT Randsteden zijn blij met de Award. “De inzet van onze partners, het enthousiasme op de scholen en het winnen van deze award geeft erkenning waardoor er nog meer mogelijk is in de nabije toekomst”, aldus Cees Jan van der Meer “We breiden de School voor de toekomst steeds verder uit, met trainingen voor leerkrachten in 3D printen in de klas, coderen in de klas, Microsoft Office in de klas en internet of things en straks ook met Minecraft”, vult Richard Meijer aan. “Door de angst bij de leerkracht voor nieuwe technologie weg te nemen zijn straks scholen zelf klaar voor de toekomst.”

Op de website 21skills.nl houdt IT Randsteden leerkrachten en andere geïnteresseerden op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van 21st Century Skills. Ook het aanbod van trainingen voor de School voor de toekomst is daar te vinden.

Met de Microsoft Educatie Partnership Awards, die Microsoft jaarlijks uitreikt, spreekt het technologiebedrijf waardering uit voor zijn partners die Microsoft-technologie inzetten om bijzondere en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het onderwijs. Tijdens de award uitreiking stond de coöperatie tussen Microsoft-partners en onderwijsinstellingen centraal.

Commentaar van de jury:

“In de categorie Onderwijzen reikte Microsoft een Educatie Partnership Award uit voor het project van IT Randsteden en de School van de Toekomst. Om kinderen voor te bereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst, richt dit project zich op het bijbrengen van 21ste-eeuwse vaardigheden als virtueel samenwerken, ICT-geletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. Onder andere door kinderen te leren coderen en hun eigen apps te bouwen. De jury roemde bij dit project vooral de innovatieve concepten waar IT Randsteden mee naar voren kwam. Die stellen leraren ook op de lange termijn in staat om kinderen voor te bereiden op de toekomst.”