NL leert door opleidingsoverzicht

Ben je werkzoekend of wil je jezelf omscholen? Maak je jezelf zorgen over je baan, bijvoorbeeld vanwege de coronacrisis? Dan is het goed te weten dat je vanaf januari gebruik kunt maken van de regeling ‘NL leert door’. Door deze subsidieregeling van de overheid kun je namelijk gratis een training of opleiding volgen!

 

Doel van de aangeboden trainingen

Een (online) training om je basisvaardigheden te ontwikkelen of je vakvaardigheden te verbeteren. Hierbij kun je kiezen uit een breed pakket van trainingen waarmee je kosteloos in korte tijd je kennis en vaardigheden kunt ontwikkelen, zodat je ‘fit’ bent voor de arbeidsmarkt. Dat kan gaan om een vakspecifieke training, maar ook een training waarmee je jezelf digitaal sterker maakt, zoals Excel, Office 365 of WordPress.

 

Voor wie is ‘NL leert door’ bedoeld?

De regeling is bedoeld voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd, die scholing wil volgen en ‘een relatie heeft tot de arbeidsmarkt’. Dat laatste betekent:

  • in loondienst,
  • flexwerker,
  • zelfstandig ondernemer (bijvoorbeeld ZZP’er),
  • of werkzoekend.

Je kunt dus niet van deze regeling gebruik maken als je voltijds studeert.

Mis het niet; ontvang op tijd meer informatie

Wil je in aanmerking komen voor het kosteloos volgen van een training, laat dan je gegevens bij ons achter. Wij sturen je een mail, zodra we van de overheid groen licht krijgen. Dan heb je voldoende tijd om te kiezen welke variant het beste bij jou past. Onze opleidingsadviseurs kunnen je daar uiteraard bij helpen.

Waarom ‘NL leert door’?

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland zich blijft ontwikkelen met kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders. De coronacrisis heeft dit belang alleen nog maar groter gemaakt. De werkloosheid loopt op en daar moeten we iets aan doen. Bij- en omscholing is belangrijker dan ooit. Kijk alleen al naar sectoren zoals de reisbranche, horeca en toerisme en de evenementensector, waar langere tijd minder inkomsten en dus ook minder banen zullen zijn. Terwijl in andere sectoren juist een tekort aan mensen is, denk aan de zorg, het onderwijs en IT-bedrijven. De subsidieregeling ‘NL leert door’, waarbij mensen kosteloos een training of opleiding kunnen volgen, is een van de maatregelen die de overheid heeft genomen om mensen te stimuleren en te helpen zich te blijven ontwikkelen.

Algemene voorwaarden
Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.