Trainingen voor het onderwijs

IT Randsteden verzorgt al meer dan 8 jaar trainingen speciaal voor docenten in het onderwijs. Wij hebben al meer dan 2000 docenten getraind en daar zijn wij trots op! Onze  handson trainingen zijn speciaal voor en door docenten, alle trainingen zijn zowel bedoeld voor het basisvoortgezet onderwijs en MBO onderwijs.

Digitale Didactiek

Deze trainingen weerspiegelen onze toewijding om samen met docenten het leren opnieuw te definiëren. Kern van onze missie is het creëren van inspirerende ervaringen die een levenslang leren beïnvloeden. Voor leerlingen stimuleert deze vernieuwde manier van leren de ontwikkeling van essentiële levensvaardigheden zoals communicatie, samenwerking, kritisch denken en creativiteit.

Micro:bit

Zet kinderen aan het programmeren met de Micro:bit! De micro:bit is een zakformaat computer die je kunt programmeren, aanpassen en aansturen om je digitale ideeën, games en apps tot leven te brengen. Onze Micro:bit challenges is geschikt voor zowel het primair als voortgezet onderwijs en bestaan uit twee soorten trainingen: Micro:bit basis & Micro:bit gevorderden training.

Minecraft in de klas

Vanaf 1 november 2016 is Minecraft Education beschikbaar voor het onderwijs in Nederland. Maar wat kun je nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? In Nederland is het nieuw binnen het onderwijs maar internationaal heeft het zijn sporen al lang verdiend. In deze 1-daagse training maken wij u wegwijs in Minecraft Education. We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware…

3D Printen in de klas

3D Printers worden steeds eenvoudiger en beter toepasbaar binnen de klas. Je kunt de fantasie van de kinderen niet meer alleen prikkelen maar nu ook tastbaar maken. Door het gebruik van 3D Printers kan het wereldbeeld veranderen. Industrieën kunnen ontstaan en verdwijnen door de toepasbaarheid van deze technologie. In deze training krijgt u uw eigen 3D Printer die na afloop van deze training van u is.

Internet of Things

Internet of Things is de laatste jaren sterk in opkomst. Nieuwe mogelijkheden en oplossingen op digitaal gebied vormen een opkomende markt; denk alleen al aan de domotica-oplossingen. Er is steeds meer mogelijk met nieuwe technologieën zoals de Raspberry Pi (de minicomputer voor slimme toepassingen, m.n. thuis).

21 Skills

Toekomstgericht onderwijs, bent u er klaar voor? Kinderen zijn steeds jonger online via (spel)computers, tablets of zelfs mobiele telefoons. Het wordt steeds moeilijker om te weten wat zij online doen en om hen daarin te begeleiden. Het betekent dat kinderen steeds jonger zelfstandig beslissingen moeten nemen over…

Escape room in de klas

De Escape room is op dit moment ontzettend populair, ze zijn in opkomst overal in het land en ook op TV. Maar wist u dat het ook mogelijk is om de escape room binnen de school in te zetten? Want naast dat het spannend en avontuurlijk is, ontwikkel je ook 21st skills zoals samenwerken, probleemoplossend denken, leiderschap en creativiteit. Kortom; u verlaat als een escape koning de training!

Office 365 in de school

Op veel scholen heeft Office 365 zijn introductie gemaakt en Microsoft Office wordt steeds vaker gebruikt voor het maken van werkstukken en presentaties. Maar kunt u als docent de leerlingen voldoende ondersteunen in de vele mogelijkheden die Microsoft Office te bieden heeft? Gebruikt u OneDrive op de juiste manier? Speciaal voor de docenten heeft IT-Randsteden een 3 tal praktische workshops…

Teams & OneNote in de klas

Microsoft Teams ‘de centrale plek voor lesmateriaal, huiswerk, aantekeningen en opdrachten in de klas’. Klassen worden teams met unieke machtigingen voor docenten en leerlingen. U heeft alles binnen handbereik met een klasnotitieblok voor uw lesmateriaal en de aantekeningen en het huiswerk van uw leerlingen. Docenten zijn de eigenaren van het team. 

Toekomstgericht onderwijs

“Toekomstgericht onderwijs” houdt onder meer in dat je leerlingen digitale vaardigheden bijbrengt. Om een zelfstandig bestaan op te kunnen bouwen, moeten kinderen voorbereid zijn op nieuwe technologieën, daar ligt de taak van scholen. Tot nu toe was het aan scholen zelf in welke mate ze digitale vaardigheden in hun onderwijs integreerden. Er is echter een kans dat dit gaat veranderen.

STEAM kist

De STEAM kist is de nieuwste aanvulling op het trainingsaanbod. Hoe combineert IT Randsteden technologie en maakonderwijs, ofwel het programmeren van de toekomst met de handvaardigheid van alle tijden? “In de STEAM kist vind je drie pakketten: Makedo, Build Your Own Robot (BYOR) en Micro:bit. Bestaande producten die wij hebben gecombineerd om een aantrekkelijk lespakket te creëren waarin programmeren, creativiteit en duurzaamheid samenkomen.

KAN JE NIET KIEZEN?

Kies dan voor onze training Digitale Didactiek! Deze trainingen weerspiegelen onze toewijding om samen met docenten het leren opnieuw te definiëren. Kern van onze missie is het creëren van inspirerende ervaringen die een levenslang leren beïnvloeden.

Meer weten? Praat met één van onze medewerkers om erachter te komen welke training(en) het beste bij jou als docent of school past. Of heeft u vragen over een training of u bent op zoek naar een specifieke training? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Zoekt u een training voor meerdere collega’s wij kunnen alle trainingen ook bij u op locatie verzorgen. De trainingen zijn ook zeer geschikt voor een studiedag

[]
X
X