Internet of Things

Internet of Things is de laatste jaren sterk in opkomst. Nieuwe mogelijkheden en oplossingen op digitaal gebied vormen een opkomende markt; denk alleen al aan de domotica-oplossingen (hoogwaardige electrotechnische/digitale voorzieningen in huis en bedrijven). Er is steeds meer mogelijk met nieuwe technologieën zoals de Raspberry Pi (de minicomputer voor slimme toepassingen, m.n. thuis). De komst van Windows 10 zal dit alleen nog maar versnellen.

Inhoud van de training

In de training krijgen de volgende onderwerpen de meeste aandacht.

Tijdens deze eendaagse training krijgt u een helder beeld van alle mogelijkheden van de Raspberry Pi en van de verschillende aspecten die belangrijk zijn als u op uw school wil gaan werken met Internet of Things en/of met een Raspberry Pi. U gaat naar huis met een zelfgebouwde oplossing die u verder kunt ontwikkelen en als voorbeeld op school kunt gebruiken.

U bouwt onder andere een detectiepoort die een foto stuurt naar uw e-mail als iemand de kamer binnen komt. Tijdens de training ondervindt u in vogelvlucht wat uw leerlingen tijdens de lessen kunnen doen als ze gaan werken met een Raspberry Pi.

 

  •  De basisprincipes van Internet of Things 
  • Het monteren van sensoren, Raspberry Pi etc.
  • Het schrijven van de software
  • Het testen van de software en hardware

Inbegrepen

  • Raspberry Pi 4
  • Micro SD-kaart
  • GrovePi kit
  • Documentatie- en lesmateriaal

Voor wie

Docenten die werkzaam zijn in het vakgebied techniek en/of ICT (voorkennis niet nodig).

Kosten

 

€ 525,- per deelnemer, incl. Raspberry Pi en Grove Pi edukit en lunch

Cursusduur

1 dag – 10:00 uur tot 16:00 uur

Trainingslocatie

Amersfoort

Trainingsdata

Kijk bij inschrijven voor de actuele data

Training bij u op school ? of een demonstratie ? Neem contact met ons op.

* Prijzen zijn excl. BTW 

KAN JE NIET KIEZEN?

Kies dan voor onze training Digitale Didactiek! Deze trainingen weerspiegelen onze toewijding om samen met docenten het leren opnieuw te definiëren. Kern van onze missie is het creëren van inspirerende ervaringen die een levenslang leren beïnvloeden.

Meer weten? Praat met één van onze medewerkers om erachter te komen welke training(en) het beste bij jou als medewerker of bedrijf past.

[]
X
X