Masterclass 3D specifieke opdrachten aan de 3D printer met Cura

Wanneer u serieus begint met het printen van 3D modellen zult u al gauw merken dat de printer soms net niet helemaal doet wat u wilt. U krijgt de behoefte om een en ander te finetunen, meer naar uw hand te zetten. Dat finetunen kan onder andere met behulp van Cura. Cura, gemaakt door het Nederlandse bedrijf Ultimaker, is een van de meest gebruikte toepassingen voor het voorbereiden van 3D bestanden voor 3D printing.

Inhoud van de Masterclass

In de training krijgen de volgende onderwerpen de meeste aandacht.

In deze training gaat u aan de slag met de Cura software. Cura maakt gebruik van G-code, deze taal wordt gebruikt om onderdelen binnen de printer precies aan te sturen. Zodra u een aantal instellingen in Cura onder de knie hebt, kunt u de volgende stap zetten om nieuwe materialen te proberen, fouten op te lossen, of door slim te printen filament te besparen zonder dat de printkwaliteit daaronder gaat lijden.

Wat we in deze training laten zien is onmiddellijk toepasbaar op uw eigen 3D-printer* en uw eigen modellen.

* 3D-printerfabrikanten brengen soms eigen software op de markt, maar meestal kunt u hiervoor ook Cura gebruiken. Voorwaarde is dat de printer gcode bestanden kan lezen.

Kosten

€ 245,- *

Cursusduur

4 uur – 13:00 tot 17:00

Trainingslocaties

  • Amersfoort
  • Op locatie (groepstraining)

Trainingsdata

  • 11 februari 2020

Neem voor meer beschikbare data contact met ons op.

Wilt u de training met meerdere collega’s volgen ? Neem dan contact met ons op.

* Prijzen zijn excl. BTW

KAN JE NIET KIEZEN?

Kies dan voor onze training Digitale Didactiek! Deze trainingen weerspiegelen onze toewijding om samen met docenten het leren opnieuw te definiëren. Kern van onze missie is het creëren van inspirerende ervaringen die een levenslang leren beïnvloeden.

Meer weten? Praat met één van onze medewerkers om erachter te komen welke training(en) het beste bij jou als medewerker of bedrijf past.

[]
X
X