Toekomstgericht Onderwijs

“Toekomstgericht onderwijs’ houdt onder meer in dat je leerlingen digitale vaardigheden bijbrengt. Om een zelfstandig bestaan op te kunnen bouwen, moeten kinderen voorbereid zijn op nieuwe technologieën en met nieuwe technologieën. Daar ligt de taak van scholen. Tot nu toe was het aan scholen zelf in welke mate ze digitale vaardigheden in hun onderwijs integreerden. Vaak gebeurde dat op projectbasis. Er is echter een kans dat dit gaat veranderen. Digitale vaardigheden gaan misschien tot de kern van het curriculum behoren.” (Bron: Kennisnet)

Maar is uw school hier klaar voor en heeft u als leerkracht zelf al een beeld van de mogelijkheden met toekomstgericht onderwijs?

Inhoud van de training

In de training krijgen de volgende onderwerpen de meeste aandacht.

Over het programma

Volg het programma digitale vaardigheden in het primair onderwijs (inclusief laptop)

In een programma van 3 trainingen kunt u kennismaken met nieuwe –digitale- leervormen en technologieën en nemen wij u mee op een ontdekkingstocht binnen de digitale vaardigheden. Maar ook: Hoe kunt u ze implementeren in de lessen? Hoe kunnen ze helpen met persoonlijke begeleiding van uw leerlingen en hoe maken ze het u makkelijker met administratie en communicatieNa een training kunt u direct aan de slag in de klas met toekomstgericht onderwijs

Trainingen

 • Training programmeren met de Micro:bit
 • Training Minecraft Education
 • Training Office365 met interactieve lessen maken in OneNote en Sway

De trainingen zijn gevalideerd door Register Leraar.

Kant-en-klare lesplannen

 • Lesplan 10 lessen 21st century skills met Minecraft Education
 • Lesplan 20 uur programmeren met code.org
 • Lesplan 10 lessen programmeren met de Micro:bit

Hardware

 • 1 x Laptop met Windows 10 S
 • 2 x Micro:bit GO (incl. batterypack en USB kabel)
 • 1 x Neopixelring

Inclusief laptop Windows 10 S

Drie trainingen voor al deze digitale vaardigheden, is dat genoeg? Om de technologieën en digitale vaardigheden zelf verder te ontdekken, ontwikkelen én toe te passen op school ontvangt u van ons ook een laptop met Windows 10 S Education. Deze laptop gebruikt u tijdens de trainingen en is na afloop uw eigendom.

Speciaal voor het onderwijs heeft Microsoft Windows 10 S ontwikkeld. Windows 10 S maakt het beheer en onderhoud voor scholen veel eenvoudiger. Er zijn bijvoorbeeld geen updates meer nodig op de computers/laptops. Daarnaast zijn de computers/laptops waar Windows 10 S op draait qua prijs een stuk aantrekkelijker. Windows 10 S kan als tegenhanger van de Chromebook worden gezien.

Kosten

€ 1.095,- per persoon Incl. alle trainingen, lesplannen, laptop,  2 Micro:bits en 1 Neopixelring

Cursusduur

3 dagdelen – 15:00 tot 17:30 uur

Trainingslocaties

 • Ruim 20 locaties in Nederland
 • Op locatie (groepstraining)

Trainingsdata

Neem voor beschikbare data contact met ons op. 

Wilt u de training met collega’s volgen? Neem dan contact met ons op om een datum af te spreken bij u op locatie!

* Prijzen zijn excl. BTW en reiskosten

Office365 met interactieve lessen maken in OneNote en Sway

In deze training laten wij u zien hoe u binnen Office 365 uw eigen schoolomgeving kan beheren, hoe Microsoft Teams uw klas kan managen, hoe u eenvoudig met collega’s en leerlingen kunt communiceren, documenten kunt delen en administratie nog sneller en eenvoudiger kunt afhandelen. Kortom: Hoe Office365 uw werk makkelijker kan maken. Daarnaast besteden we aandacht aan de mogelijkheid om interactieve lessen aan te bieden en om leerlingen persoonlijk te begeleiden via OneNote ClassNotebook.

 

Aan het einde van de training:

 • Kunt u een presentatie maken in Sway
 • Bent u bekend met de mogelijkheden van Office365 voor een leerkracht
 • Kunt u zelf interactieve lessen maken in OneNote Classnotebook
 • Weet u hoe u leerlingen persoonlijk kunt begeleiden via Office365

Minecraft Education

Minecraft is de ideale tool om leerlingen te motiveren en de 21st century skills in een vrije vorm te ontwikkelen. In deze training maken wij u wegwijs in Minecraft Education. We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware, licenties en software maar werken ook hands-on aan het gebruik in de klas. Hoe werkt de besturing, welke leerdoelen kunnen er behaald worden en uiteraard: welke kennis heeft u nodig als leerkracht.

 

Aan het einde van de training:

 • Weet u alles van Minecraft Education
 • Ontvangt u een lesplan van 10 lessen voor Minecraft Education. Iedere les staat garant voor meerdere lesuren die in diverse thema’s ingepland kunnen worden. (Nederlandstalig)
 • Kant-en-klare Minecraft werelden behorende bij het lesplan.
 • Staat Minecraft Education geïnstalleerd op uw laptop

Programmeren met de Micro:bit

In deze training laten wij u kennismaken met de allereerste basis van programmeren. Wij laten u zien hoe het (gratis) Nederlandstalige platform Code.org kan dienen als opstapje naar het programmeren op school. Alle lessen zijn Nederlandstalig en u heeft in één overzicht de voortgang van uw klas in beeld. Daarna gaan we een stapje verder en nemen wij u mee in de wereld van de BBC Micro:bit. Met dit kleine apparaatje brengt u uw opgedane programmeerkennis van Code.org in de praktijk en maakt u iets tastbaars. U maakt van de Micro:bit bijvoorbeeld een digitale dobbelsteen.

 

Aan het einde van de training:

 • Ontvangt u 2 x Micro:bit inclusief battery pack en USB kabels + 1 Neopixelring
 • Kunt u direct programmeerlessen geven in de klas
 • Heeft u een lesplan van 20 uur voor Code.org
 • Heeft u een lesplan van 10 lessen voor de Micro:bit

KAN JE NIET KIEZEN?

Kies dan voor onze training Digitale Didactiek! Deze trainingen weerspiegelen onze toewijding om samen met docenten het leren opnieuw te definiëren. Kern van onze missie is het creëren van inspirerende ervaringen die een levenslang leren beïnvloeden.

Meer weten? Praat met één van onze medewerkers om erachter te komen welke training(en) het beste bij jou als medewerker of bedrijf past.

[]
X
X