Studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt met Office 365 en ScreenBeam

  ROC Mondriaan’s Mission

Lesgeven aan de ROC Mondriaan, een binnenstedelijke school in Nederland, is voor mij een eye-opening ervaring geweest. Met als missie om een school te zijn die in contact is met de samenleving, heeft ROC Mondriaan een heel uitdagende studentenpopulatie. Een grote verscheidenheid aan problemen en persoonlijke situaties weerhouden dat onze leerlingen zich van hun beste kant laten zien. Wij zijn ervan overtuigd dat we de beste studenten hebben. Elke dag, maken onze 40 medewerkers er hun missie van om het beste onderwijs te bieden voor onze 470 studenten van 16 jaar en ouder. Vanwege onder andere een hoog drop-out gehalte en een lage motivatie, hebben onze studenten een zwakke positie op de arbeidsmarkt. We ontdekten dat het noodzakelijke is om hen uit te rusten met voldoende kennis en vaardigheden, zoals kritisch denken en sociale vaardigheden, om te slagen in verdere studies en werk.

 Onze klassen en Office 365

In onze klaslokalen is technologie een integraal onderdeel van het faciliteren van leren. Studenten en medewerkers gebruiken Office 365 nu een paar jaar. Microsoft’s OneNote is een zeer belangrijk instrument voor ons. Als Microsoft-school hebben onze MIE-experts en-docenten Microsoft OneNote gebruikt om ons hele curriculum te distribueren. Veel van onze docenten gebruiken geen tekstboeken meer.

Desondanks was het echter moeilijk om efficiënt les te geven, aangezien eerste minuten van de les werden verspild om in te loggen op  een gedeeld werkstation dat was aangesloten op de SmartBoard. Daarmee waren we ook niet in staat om door het lokaal te bewegen, zoals we zouden willen,  omdat we alleen via het het vaste werkstation konden werken. Op zijn zachtst gezegd is dit geen boeiende en ideale klaslokaalomgeving.

 Het creëren van een moderne werkplek voor docenten met behulp van ScreenBeam

In de zomer van 2017 kregen onze al onze docenten een eigen laptop met touchscree en pen. Bijna gelijktijdig, werd de ScreenBeam voor draadloos projecteren geïnstalleerd  in onze klaslokalen. Dit alles maakte deel uit van het beeld van ROC Mondriaan op de moderne werkplek voor docenten. Onze medewerkers waren erg enthousiast, omdat er geen technische vaardigheden nodig waren voor de ScreenBeam Miracast innovatie. Met behulp van de eenvoudige Windows + K sneltoetsen op de computer, was er direct verbinding met de ScreenBeam.

Hierdoor kan er direkt worden gestart met de lessen. Eenvoudig, zonder eerst te hoeven inloggen op een gedeeld werkstation en dus zonder tijd te verliezen. Onze manier van lesgeven is hierdoor veranderd. Een paar reacties van docenten die gebruik maken van ScreenBeam,

“Het aansluiten van mijn apparaat op ScreenBeam is zo moeiteloos en snel!”

“Ik hou van het feit dat ik niet ben gebonden aan een plaats in de klas nu.”

“ScreenBeam verhoogt de kwaliteit van onderwijs, innovatie en nieuwe mogelijkheden.”

ScreenBeam Wireless display en Office 365 zijn beter samen

Het draadloze onderwijs is nu zeer normaal geworden. Het stelt ons in staat om rond te lopen terwijl we lesgeven. We zien meer betrokken studenten, en het is makkelijker om feedback te geven aan studenten. Bijvoorbeeld door het projecteren van OneNote-opdrachten van studenten met ScreenBeam-of het nu een opdracht is die heel goed is gedaan, of een veelvoorkomende fout die door velen is gemaakt. Studenten vinden het prachtig als hun eigen werk op een groot scherm wordt getoond. Dit houdt hen betrokken. Een ander educatief hulpmiddel dat we gebruiken om opdrachten uit te delen en efficiënter te communiceren, is Microsoft teams. Als ik een les geef met behulp van Microsoft Teams en ScreenBeam, bevind ik me tussen mijn studenten, in tegenstelling aan de  voorkant bij het bord van de klas en met mijn rug naar studenten gedraaid. Ik ben ook een grote fan van het koppelen van Microsoft Whiteboard in combinatie met ScreenBeam. Ik hou van schetsen en het delen van digitale notities bij het uitleggen van een concept om mijn studenten.

 ScreenBeam buiten de klas

Afgezien van het onderwijs, zijn vergaderingen efficiënter geworden. Er is geen papierwerk meer. Alles is draadloos geprojecteerd op het scherm en alle informatie is up-to-date. Wij werken nu productiever door ScreenBeam.

Bron: Actiontec, door manolito Khan |30 mei  2019

[]
X
X