Programma Digitale Didactiek

“Samen kunnen we de geletterdheid en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om vandaag en morgen succesvol te zijn.”

Deze trainingen weerspiegelen onze toewijding om samen met docenten het leren opnieuw te definiëren. Kern van onze missie is het creëren van inspirerende ervaringen die een levenslang leren beïnvloeden. Voor leerlingen stimuleert deze vernieuwde manier van leren de ontwikkeling van essentiële levensvaardigheden zoals communicatie, samenwerking, kritisch denken en creativiteit.

Over de trainingen

Aan de hand van praktijkscenario’s tonen we in de trainingen aan wat de resultaten kunnen zijn bij gebruik van technologie die in de meeste gevallen al aanwezig is binnen de scholen. Hiermee bedoelen we niet alleen de leerresultaten en studiebeleving van leerlingen maar ook resultaten op het gebied van vermindering van de werkdruk voor de leerkrachten en besparing op de kosten binnen de school.

We focussen ons op 4 pijlers

 • Leren en onderwijzen door het doen en ontdekken (actief leren)
 • Faciliteer in individuele leerbehoeften (inclusief onderwijs (ION))
 • Focus op resultaten, niet op technologie (besparing op werkdruk en financiën)
 • Creëren en delen op geheel nieuwe manieren (interactieve lessen)

Leren en onderwijzen door het doen en ontdekken (actief leren)

Actief omgaan met de lesstof in plaats van passief lezen. Daardoor zul je beter begrijpen wat je leest en hierdoor kun je het beter onthouden. Leuk gezegd, maar hoe pas je dit toe binnen de les en welke tools heb je tot je beschikking om dit aan te bieden?

Faciliteer in individuele leerbehoeften
(inclusief onderwijs (ION))

Iedere leerling is anders. De ene leerling heeft meer ondersteuning nodig dan de andere. Met de huidige technologie is het mogelijk om die ondersteuning op verschillende manieren aan te bieden. Inclusief onderwijs is een belangrijk

onderwerp, je leert dat in principe niemand wordt buitengesloten. We laten zien hoe leerkrachten en leerlingen elkaar kunnen helpen maar ook wat de mogelijkheden zijn van Microsoft Learning Tools op het gebied van bijvoorbeeld dyslexie.

Focus op resultaten, niet op technologie (besparing op werkdruk en financiën)

Als je de juiste technologie (Windows 10 en Office 365) in huis hebt en het niet meer een belemmering is, kan de focus worden gelegd op de resultaten. Hoe zet ik de technologie in om voor me te werken en op welke wijze bespaar ik tijd en geld? De technologie moet je dagelijkse leven makkelijker maken en zorgen dat je een beter resultaat aflevert.

Creëren en delen op geheel nieuwe manieren (interactieve lessen)

Eén centrale plek voor huiswerk, opdrachten, lessen, aantekeningen en toetsen. In één oogopslag heeft u een overzicht van de stand van zaken. Het gebruik van OneNote gaat u als docent niet alleen heel veel tijd opleveren maar ook veel tevreden leerlingen. In deze training nemen we u mee aan de hand van scenario’s omtrent de inrichting en het lesgeven met OneNote Class Notebook. Er gaat een wereld voor u open.

Inhoud van de trainingen

Training: Inrichting van uw werkomgeving

Zonder er te diep op in te gaan behandelen we in deze training wat u als docent nodig heeft om succesvol om te gaan met Office 365 in de klas. Na deze training bent u een stuk bewuster van de digitale mogelijkheden om u heen en bent u in staat om de juiste vragen te stellen in het geval er problemen zijn.

 

 • We kijken naar de verschillende soorten devices zoals laptop, Surface, iPad etc.
 • We laten u zien welke rechten u nodig heeft in Office 365 en welke programma’s er beschikbaar moeten zijn.  Daarnaast behandelen we onderwerpen zoals WIFI, Miracast, Smartborden etc…
 • Inrichten van een OneNote Class Notebook

Training: Combinatie van huidig lesmateriaal met OneNote Class Notebook

Hoe kunt u makkelijk de overstap maken van uw huidige lesmateriaal naar uw lesmateriaal + OneNote. En misschien nog wel belangrijker: Waarom zou u dat willen? Tijdens deze training laten wij u diverse voorbeelden zien over het gebruik van bestaand lesmateriaal in combinatie met de werkomgeving van OneNote.

 

 • De samenwerking van lesmethodes met OneNote
 • De samenwerking van online omgevingen zoals bijv. Moodle met OneNote
 • Het verzamelen van bronnen, video’s etc.
 • Waar en hoe plaats je de content in OneNote

Training: Interactief les geven met OneNote Class Notebook

Office 365 stelt u in staat om op een compleet nieuwe manier les te geven. De betrokkenheid van de leerlingen wordt groter en het leerrendement zal aanzienlijk groeien. In deze training komen diverse tips & tricks voorbij en laten wij u in de praktijk zien wat dit voor u als docent kan betekenen. 

 • Persoonlijke leerpaden, diverse lesvormen
 • Opnemen van instructie video’s
 • Het maken van Leerarrangementen
 • Betrokkenheid van de leerlingen
 • Digitaal toetsen. Hoe maak ik ze?

Training: Onderzoekend en ontdekkend leren

Coderen in de klas (Micro:bit) en Minecraft zijn 2 onderwerpen die tijdens deze training voorbij komen. Hoe kunnen deze 2 producten gebruikt worden binnen de les. Welke doelen kunnen er mee behaald worden? We laten zien dat veel sociale en maatschappelijke problemen hiermee binnen het klaslokaal tot leven komen.

 

 • Micro:bit programmeren en integratie in andere vakken zoals Nederlands, Biologie etc.
 • Minecraft Education, Wat moet ik als docent weten en in welke vakken gebruik ik dit?
 • Heel erg veel voorbeelden en lesplannen die in de les gebruikt kunnen worden

Training: Begeleiding van leerlingen (en evaluatie)

Persoonlijke begeleiding en ondersteuning kan nu beter dan ooit. Met digitaal toetsen brengt u telkens het kennisniveau in kaart. Met de tools die de leerling tot zijn beschikking heeft kunt u als docent nog beter de leerling ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de learning tools op het gebied van bijvoorbeeld dyslexie. Maar ook de ondersteuning richting en vanuit de ouders komt ter sprake.

 

 • Digitaal toetsen en voortgang evaluatie
 • Learning tools voor o.a. dyslexie
 • Individuele begeleiding. Hoe pak ik dat aan?

Doelgroep en resultaat

Aan de hand van uw wensen bepalen we samen de inhoud en de gewenste leerdoelen. Wij kunnen u dan ook adviseren over de benodigde voorkennis en de te verwachten resultaten.

Kosten

Neem contact met ons op voor een maatwerk voorstel voor uw school 

Inclusief

 • Certificaat

Opleidingsniveau

 • Beginners niveau tot ervaren niveau

Cursusduur

 • De cursusduur en studiebelasting bepalen we aan de hand  van de gewenste trainingen en leerdoelen.

Trainingslocatie

 • Alleen als maatwerk training bij u op school. 

Meer weten? Onze studieadviseurs helpen u graag met een vrijblijvend studieadvies.