Minecraft Education

Minecraft Education

Vanaf het allereerste moment dat Minecraft Education op de markt kwam, geloofde IT-Randsteden volop in de kracht van Minecraft als innovatieve tool binnen het onderwijs.

Wij hebben inmiddels honderden leraren deskundig gemaakt in het implementeren van Minecraft in hun lesprogramma. Onze hands-on workshops zijn ontworpen om docententeams, scholen of onderwijsstichtingen gezamenlijk te laten experimenteren en leren met Minecraft. Geïnteresseerd of zin in een informatief gesprek? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kant en klare werelden beschikbaar

In de afgelopen jaren hebben wij samen met partners een aantal mooie werelden gebouwd. 

  • Rijksmuseum
  • Veilig Verkeer Nederland
  • Stijgende zeespiegel
  • Nederlandse Marine

Wist je dat er nog veel meer lesmateriaal beschikbaar is binnen Minecraft Education?

Workshop en maatwerktraining

Zelf ook aan de slag met Minecraft Education ? Wij helpen je op weg met de inzet van Minecraft Education. Naast het gebruik van het programma komen ook diverse praktijkvoorbeelden voorbij en voorzien we je van kant-en-klaar lesmateriaal. De trainingen kunnen verschillende tijdsduur hebben van een halve dag tot 2 dagen en worden door het hele land verzorgd.

Download onze Whitepaper over Minecraft en Burgerschap

Ontdek hoe de toekomst van het onderwijs wordt vormgegeven door burgerparticipatie en baanbrekende technologie te integreren. Ons whitepaper, “De School Middenin de Maatschappij van Nu,” gaat diep in op hoe scholen en lokale overheden samenwerken om leerlingen voor te bereiden op actieve rollen in de samenleving.

  1. Burgerparticipatie: Met de aanstaande Omgevingswet wordt burgerparticipatie een noodzaak. Ook kinderen krijgen een stem in gemeenschapsplanning, zoals te zien is in het initiatief in Wassenaar waar studenten hielpen bij het herontwerpen van een lokaal strandgebied.
  2. Holistiche Educatie: Scholen richten zich niet alleen op theoretische kennis, maar ook op sociale en persoonlijke ontwikkeling. Burgerschapsvaardigheden zijn nu onderdeel van het curriculum en bereiden studenten voor op uitdagingen in de echte wereld.
  3. Innovatieve Hulpmiddelen: Het paper belicht het gebruik van Minecraft als educatief hulpmiddel, waarbij leerlingen hun kennis toepassen om virtuele omgevingen te bouwen. Dit maakt leren niet alleen leuk, maar ontwikkelt ook 21e-eeuwse vaardigheden zoals teamwork, probleemoplossing en digitale geletterdheid.
  4. Betrokkenheid bij de Gemeenschap: Scholen staan open voor externe expertise en dragen ook bij aan maatschappelijke kwesties, waardoor het onderwijs een tweerichtingsverkeer wordt tussen het klaslokaal en de gemeenschap.
  5. Casestudy: Het paper bevat een casestudy uit Wassenaar, waar studenten Minecraft gebruikten om deel te nemen aan het herontwerp van het strand van de Wassenaarse Slag en hun ideeën presenteerden aan de lokale overheid.
  6. Juridisch Kader: Het behandelt ook de wettelijke verplichtingen en kaders rondom burgerschapsonderwijs, waardoor het een uitgebreide gids is voor opvoeders en beleidsmakers.

Nieuwsgierig geworden? Download het volledige whitepaper om deze baanbrekende benaderingen in detail te verkennen.

 

Download Whitepaper Minecraft en Burgerschap

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Meer informatie of een offerte aanvragen

Wil je informatie ontvangen of vrijblijvend een offerte aanvragen voor een studiedag of maatwerktraining? Neem dan contact met ons op.

Je kunt de opleidingsadviseurs van IT-Randsteden bereiken op 033-4569853. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan