IT Randsteden

Leraren informeren en ondersteunen om technologie in de klas te gebruiken.
Dat is waar wij voor staan.

Trainingen Webshop

Trainingen op locatie

Trainingen voor het onderwijs

Digitale Didactiek

Escape room in de klas

Voor het onderwijs

“Leraren motiveren en activeren om technologie binnen de klas te gebruiken” Dit is in 1 zin waar we bij IT Randsteden voor staan. Binnen het klaslokaal is al veel technologie beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Office365, Digiborden, laptops en tablets. Met korte 1-daagse trainingen maken wij u bekend met de mogelijkheden van al deze technologie en hoe u dit effectief kunt inzetten tijdens de lessen.

Daarnaast veranderd er veel op het gebied van digitale vaardigheden. Vaardigheden zoals programmeren, 3D printen en Internet of things nemen een vogelvlucht en zijn bijna onmisbaar binnen het onderwijs. Wij laten u kennismaken met de voor u nieuwe technologie en zorgen ervoor dat u aan het einde van de dag naar huis gaat met een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en een goed beeld van de toepasbaarheid bij u op school.

DIGITALE DIDACTIEK

Deze trainingen weerspiegelen onze toewijding om samen met docenten het leren opnieuw te definiëren.

  • Leren en onderwijzen door het doen en ontdekken (actief leren)
  • Faciliteer in individuele leerbehoeften (inclusief onderwijs (ION))
  • Focus op resultaten, niet op technologie (besparing op werkdruk en financiën)
  • Creëren en delen op geheel nieuwe manieren (interactieve lessen)

Lees meer

Onze trainingen

Voor docenten

Digitale Didactiek

Deze trainingen weerspiegelen onze toewijding om samen met docenten het leren opnieuw te definiëren. Kern van onze missie is het creëren van inspirerende ervaringen die een levenslang leren beïnvloeden. Voor leerlingen stimuleert deze vernieuwde manier van leren de ontwikkeling van essentiële levensvaardigheden zoals communicatie, samenwerking, kritisch denken en creativiteit.

Lees meer…

Micro:bit

Zet kinderen aan het programmeren met de Micro:bit! De micro:bit is een zakformaat computer die je kunt programmeren, aanpassen en aansturen om je digitale ideeën, games en apps tot leven te brengen. Onze Micro:bit challenges is geschikt voor zowel het primair als voortgezet onderwijs en bestaan uit twee soorten trainingen: Micro:bit basis & Micro:bit gevorderden training.

Lees meer…

Minecraft in de klas

Vanaf 1 november 2016 is Minecraft Education beschikbaar voor het onderwijs in Nederland. Maar wat kun je nu daadwerkelijk doen met Minecraft en hoe werkt het? In Nederland is het nieuw binnen het onderwijs maar internationaal heeft het zijn sporen al lang verdiend. In deze 1-daagse training maken wij u wegwijs in Minecraft Education. We kijken niet alleen naar het operationele gedeelte zoals hardware…

Lees meer…

21 century Skills

Escape room in de klas

De Escape room is op dit moment ontzettend populair, ze zijn in opkomst overal in het land en ook op TV. Maar wist u dat het ook mogelijk is om de escape room binnen de school in te zetten? Want naast dat het spannend en avontuurlijk is, ontwikkel je ook 21st skills zoals samenwerken, probleemoplossend denken, leiderschap en creativiteit.

Lees meer…

Toekomstgericht onderwijs

“Toekomstgericht onderwijs” houdt onder meer in dat je leerlingen digitale vaardigheden bijbrengt. Om een zelfstandig bestaan op te kunnen bouwen, moeten kinderen voorbereid zijn op nieuwe technologieën en met nieuwe technologieën. Daar ligt de taak van scholen. Tot nu toe was het aan scholen zelf in welke mate ze digitale vaardigheden in hun onderwijs…

Lees meer…

21 Skills

Toekomstgericht onderwijs, bent u er klaar voor? Kinderen zijn steeds jonger online via (spel)computers, tablets of zelfs mobiele telefoons. Het wordt steeds moeilijker om te weten wat zij online doen en om hen daarin te begeleiden. Het betekent dat kinderen steeds jonger zelfstandig beslissingen moeten nemen over…

Lees meer…

Tevreden klanten

Trainingen op maat

Vervolg trainingen

Trainingen op locatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van andere cursisten over onze trainingen.

Meer weten? Praat met één van onze medewerkers om erachter te komen welke training(en) het beste bij jou als docent of als bedrijf past.

[]
X
X